Tips för att fotografera hästar i rörelse

• Tänk på inställningarna
Du kan inte fotografera med samma inställningar med en svart och en vit häst, det kanske fungerar men inte blir det bra. Om du tycker det är svårt kan du ta hjälp av sport/autoläget på din kamera så kan du fixa något liknande på manuella sedan. Var noggrann och satsa på korta slutartider och ett lågt bländarantal (stor bländare), då blir bilderna som skarpast. 
• Fota vid rätt tillfälle
Det är är ofta inte så lätt att fota i hundra procent korrekt tid. Men man lär sig efter ett tag. Detta är mycket av en smaksak; jag personligen tycker att det allra snyggaste på till exempel en travbild är när hästen har sträckt ut alla sina ben och en hoppbild när hästen precis lyft som på bilden nedan. Det är helt enkelt något som man kan välja själv, det finns många olika varianter. Dock tycker jag att man alltid ska fokusera på att inte få några bilder i felsteg, men det går jag igenom någon annan dag. 
• Fokuset
Något som många gör är att ha kameran på hindret hela tiden tills hästen hoppar, då klickar de. Okej, det fungerar väl men ofta är hästen inte i fokus. Istället så följer jag hästen med kameran under anridningen till hindret, ser till så att hästen är i fokus och har tryckt in avtryckaren till hälften. Sedan när hästen kommer fram till hindret klickar jag, då blir hästen i fokus! 
/Tova

Julia

Bra tips! Håller med dig till 100! :)

2013-08-17 @ 10:30:06
URL: http://goldentex.blogg.se
Olivia Gustavsson

sv. åh men tack så mycket hörredu! :D

2013-08-17 @ 10:37:12
URL: http://oliiviiagustavsson.blogg.se
Tuuli Elmgren

Sv; Hihi ja, så högrest! Tack!

2013-08-17 @ 10:37:22
URL: http://tuulielmgren.blogg.se/
Elin

Vad praktiskt att detta inlägget kom upp nu, jag är precis på hopptävling och fotar och försökte mig på att fixa med inställningarna, haha!;)

2013-08-17 @ 10:57:13
URL: http://slowmotionphoto.horseworld.se
Emelie

Bra tips! :) Super fin bild! :)

2013-08-17 @ 18:59:31
URL: http://horsesandwe.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback