Ute med hunden i spöregn!

Den 2013-07-31 Klockan 20:38:58


Photoshoot

Den 2013-07-31 Klockan 19:42:24
Fotade den här snygga hingsten förra veckan i fredags, snygg eller vadå?!
 

Horseworld vs Blogg.se

Den 2013-07-31 Klockan 17:57:00
När Horseworld startades skapade jag en blogg där illa kvickt - faktiskt bara någon timme efter, dock var jag bortrest just då så började inte blogga förrän jag kom hem. Från början tyckte jag att allt var perfekt, att designen var fin, att servicen var bra och så vidare. Eftersom att jag alltid varit väldigt teknisk av mig var det inte heller svårt att förstå hur allt fungerade. Men det dröjde inte mer än någon vecka som jag började störa mig på att det var så krångligt för att kunna se sin statistik och framförallt började supporten sluta svara på mina mail, säga att det inte gick att fixa saker som de fixat på mina kompisars bloggar och så vidare. Kan säga att jag inte bloggade där mer än kanske en månad.

Efter den lilla stunden på Horseworld hade jag klart för mig att det var Blogg.se jag skulle blogga på, trots att jag inte var säker på om jag ens skulle blogga något mer. Nu när jag och Emma skulle starta blogg valde vi mellan Horseworld och Blogg.se, men valet var enkelt från båda parter - blogg.se utan tvekan. Varför valde vi så då? Den största anledningen var nog faktiskt att det är så pass krångligt att se statistiken. Iallafall jag vill ha statistiken och bloggen på en och samma plats och inte använda Google Analytics (ja, jag är lat). Dessutom är det såå tråkigt att man inte kan ändra designen på Horseworld mer än färger och header, jag som älskar att hålla på med koder tycker att det blev rätt tråkigt när alla andras bloggar såg ungefär likadana ut. Man kände sig så... Icke unik på något vis. Dessutom hade bloggen reklam på sig helt utan att man själv tjänade på det, på det sättet kände man sig lite utnyttjad. 

Men jag ska inte sitta och kasta skit på Horseworld, då det säkert är en toppenportal för de som finner sig i det som jag har raddat upp här ovan. Men jag kommer helt klart hålla mig till Blogg.se, utan tvekan!

Föredrar du Horseworld eller Blogg.se?

Länkbyte

Den 2013-07-31 Klockan 15:30:00
Tjejen bakom den här bloggen heter Vanessa och hennes ponny heter Ville, hur söt som helst! En blogg som jag absolut kommer börja läsa oftare, Vanessa är en jätteduktig ryttare och bloggen är bra. Tipsar verkligen om att kika in på denna!
http://russetville.webblogg.se

Stockbys ponnyer ~ Del 1

Den 2013-07-31 Klockan 14:23:00
Nu har jag börjat med en ny sak, nämligen att berätta om alla Stockbys (stallet jag rider på) ponnyer vilket är ca 20 st. Mest för att ha något att hänvisa till när jag ridit någon av de, så att det inte blir alltför rörigt. Dessutom tycker jag själv att det är jättekul att läsa inlägg som detta, förhoppningsvis delar någon den åsikten med mig. Kommer göra i bokstavsordning och två ponnyer åt gången för att inläggen inte ska bli så långa. Hoppas ni uppskattar det!
Anna-Bell ~ Okänd ~ f.1999 ~ D-ponny
Först och främst har vi Anna-Bell, ett ponnysto som kan ha lite humör ibland. Hon älskar att hoppa och gör det riktigt bra, hon är grym på omhoppning och kan vända på en femöring samt hoppar det nästan allt om man ramar in henne. I dressyren är A-B åt det segare och stelare hållet med lite humör, i galoppfattningarna kan hon ibland kicka mot skänkeln men annars är hon snäll. Hon har även väldigt mjuka gångarter.
Black Betty ~ Okänd ~ Imp. Irland ~ F.2000 ~ D-ponny
Betty är en snäll och mjuk ponny som är duktig i både hoppning och dressyr. Hon är lite av det segare laget, främst i dressyren. I hoppningen kan hon tagga till men behöver ändå en ryttare som ramar in henne och rider henne hela vägen fram så att säga. Betty tycker om att tävla och har placeringar i både hoppning och dressyr. Betty tycker det är jättekul att rida ut och även att hoppa terräng är en storfavorit.
 

7 saknar ni inte visste om mig

Den 2013-07-31 Klockan 13:00:00
  • Jag är jätterädd för naturkatastrofer, mest Tsunami är verkligen skräckslagen om jag tittar på film om Tsunami.
  • Jag har blivit opererad.
  • Jag har en brännskada.
  • Jag biter på naglarna.
  • Rider nästan aldrig med ridskor, hata mig men jag kan inte rida med ridskor. Får inget fäste.
  • Jag har ett tandsmycke.
 
 

Godmorgon

Den 2013-07-31 Klockan 12:02:01
Vaknade vid halv 11, gick ut med hunden. Var som sagt hos vetrinären igår. Jag trodde att han hade blivit ormbiten, men han hade typ blivit stucken av en jordgeting på benet, lill bebisen! Sen hade han även ett rött öga med ''blåsor'' typ, så pappa ska hämta ut medecin idag, en är ögonsalva som jag ska ha på honom i 4 dagar, sen är det ögondroppar som ska på i 14 dagar. Båda morgon + kväll.
 
Men idag har jag dock inte tid för stallet, måste storstäda mitt rum.. och min efterlängtade bästavän kommer hem idag! Vi har inte träffats på hela sommarlovet, men hon kommer hem vid 7 ikväll & så ska hon förmodligen sova här. Men så åker hon på lördag igen :( Jaja, återförenade till sist haha.
 
Men vet ni? :D Har en liten fullspäckad helg kan man säga. På fredag är det ''grillfest'' hos min moster och många ska dit, på lördag ska pappa och jag förmodligen till IKEA och titta efter en garderob till mitt nya rum! Och på söndag ska vi på hammarby match, den börjar 8 men vi ska åka in dit med några andra så vi kommer åka tidigt och vara med dom där, de ska bli upp mot 30 grader! Sen ska vi såklart på matchen, så himla grymt!
 
för några dagar sen! Söt eller vadå? :')
 
 

Bildbomb på Kerstin, lös i paddocken.

Den 2013-07-31 Klockan 11:54:00

Visste du att...

Den 2013-07-31 Klockan 10:56:39
· ... jag var utesluten i alla hopptävlingar jag ställde upp i med min förra sköthäst Matilda?
· ... i somras så hyrde jag två c-ponnysar? Först Pawlo som var 12 år, väldigt busig och svår och sedan en 5-årig valack som inte kunde mer än gas-broms-svänga i princip men var otroligt snäll och positiv. Nej men vadå skillnad på hästar? 
· ... tyvärr har jag inte ridit på kanske tre veckor nu? Håller på att dö av tristess, haha. Som tur är börjar mitt läger på måndag!
· ... jag fyller år i övermorgon, alltså på fredag? Fjorton år, weho. :D
· ... ikväll ska jag, min mamma och syster gå på premiären av Monsters University?
Jag och Etoile, ett ponnysto som jag red en hel del i våras. Min sits alltså... Tur att hästen är söt!

Vem är Gurra?

Den 2013-07-30 Klockan 21:59:00
Gurra är en häst som kommer komma upp lite då & då på bloggen! Dels för att dom som äger Kerstin, är även Gurras ägare. Ska även kanske börja rida honom lite senare. Men han är i alla fall ett fullblod som gick på galoppen, bland annat P.A gråberg red honom. Men han höll inte riktigt för galoppen så då såldes han hit! 
 
igår^
 
 

Fixat bloggdesign

Den 2013-07-30 Klockan 21:22:00
Idag under eftermiddagen har jag pysslat med en designbeställning till min fina vän Vanessa! Av någon anledning fick jag en massa idéer och blev riktigt nöjd faktiskt, för en gångs skull. Den känns välgjord och stilren, kanske att jag gör någon design i liknande stil till denna blogg någon gång i framtiden. Om ni vill beställa en design av mig så kostar det 40:- för endast en header och 70:- för en hel bloggdesign där allt ingår. Bara att kommentera om någon skulle vara intresserad!

För att se designen på riktigt kan ni gå in på http://tev.blogg.se.

 

Besök på Hööks

Den 2013-07-30 Klockan 20:28:31
Lyckades få med mig pappa till Hööks idag, lite motvilligt från hans sida men vi hade ändå inte något för oss på grund av all regn. Jag tittade runt lite på Hööks, kikade och kände på de nya sakerna och lite sådär. Kom ihåg ganska snabbt att jag inte har några ponnysporrar så jag bestämde mig för att köpa ett par sådana plus vanliga sporremmar (nylon). Egentligen gillar jag inte att rida med sporrar men ibland kan det vara skönt att ha, men då vill jag ha så snälla som möjligt! :) Förutom det så fick såklart den älskade Racesafe-västen följa med hem, känner mig faktiskt rätt stolt över att jag köpte den helt själv. Kan ju säga att jag vanligtvis inte är så bra på att spara mina pengar... Hehe. Men nu är den min iallafall! Sedan köpte jag även en rulle hundbajspåsar, men det är nog inte så intressant att veta precis.

Jättenöjd med mina köp, trots att det inte var mycket så gick mycket pengar åt. Har lite kvar som tur är, eventuellt att jag åker tillbaka till Hööks någon dag med någon kompis för att kika efter ett schabrak. Vi får se lite helt enkelt!

Vetrinären med hunden nu då :(

Den 2013-07-30 Klockan 19:28:36


Hiss/diss om stallet där Kerstin står på!

Den 2013-07-30 Klockan 19:03:15
Hade tänkt skriva lite dissar & hissar!
 
HISSAR:
  • Vi har en galoppbana vid stallet där jag tränar galopp!
  • Busshållsplatsen som går precis utanför stallet & bussen går varje kvart ;) de ni!
  • Alla snälla människor i stallet.
  • Ridvägarna, vi har nog över 12000 ridvägar, korta som långa.
  • Finns ett hästbad. 
  • Vi har massa terräng hinder.
DISSAR:
  • Att man bara kan rida på ridbanan på sommaren.
  • Vattnet tar slut typ hela tiden, så man måste gå upp till huset ovanför och sätta på vattenkranen för då fylls vårat vatten upp automatiskt.
  • Stallet ligger bredvid en liten ''motorväg'' eller vad man ska säga, där ligger massa ridvägar så det är lite läskigt om man skulle ramla av och hästen vill springa hem, då springer den över vägen och kan bli överkörd.

 

Glad ponny!

Den 2013-07-30 Klockan 18:55:44
Idag åkte jag till stallet vid 3-4. Det regnade fortfarande.. Hunden fick också följa med, haha.
Men jag tog bussen till stallet, och dem hade redan mockat till mig + tagit in henne, värsta lyxen! Så jag började borsta på henne, hon var helt dyngsur.. haha. Och Gurra som hon går med var jätte-hingstig i stallgången, han stod och sparkade på boxdörrarna och gnäggade minst en gång i minuten och det skääär verkligen i öronen när han gör det. Så fick stå med henne i boxen.
 
Men jag sadlade och fixade henne, och när jag hoppade upp märkte jag hur spänd hon var. Hon gnäggade efter Gurra och hon hoppade till för precis allt, när vinden kom så flög hon in i buskarna. Så? Jag började sjunga för henne. Och hon vart verkligen lugn! Jag sjöng för henne hela ridpasset, haha egengjord sång av mig som inte hade någon betydelse alls, kommer inte ens ihåg vad jag sjön. Men det hjälpte! Det är huvudsaken, tur att hon inte kan engelska i alla fall ;) Blir dramatiskt när man sjunger på engelska, det är därför jag alltid gör det, hahaha.
 
Skulle ridit ut med dom i stallet, men det vart inte så. Och först gick jag in på ridbanan, kände på underlaget men det var typ geggigt, så jag skrittade runt stallet och tänkte rida där men sen kom jag på att precis vid stallet har vi en liten ''sträcka'' så jag red dit, travade & galopperade. Sjöng faktiskt också när jag red i alla gångarter, hihi. Men hon var helt tok-glad för att hon fick galoppera ute! Har aldrig sett henne så glad nästan, helt sjukt! Så jag släppte tyglarna och bara drog ut armarna och guuud vad glad hon vart, shit alltså! Hon ökade och öronen var så ''fram'' som dom kunde, och hon såg så nöjd ut efter. Hon var helt avslapplad. Hon fick så mycket beröm och klappar, sen skrittade jag hem med henne! Världens bästa! Men skojja inte vad vi vart blöta.
 
inte idag!